Sådan bliver du arkitekt i København

Arkitekt som en bachelor

At blive arkitekt med en bacheloruddannelse kræver at du har bestået en gymnasial uddannelse – Dette kan være en HF, STX eller HHX.
Hvis du ikke har en gymnasial uddannelse er det også muligt at komme ind på uddannelsen som arkitekt med en bygningskonstruktøreksamen.
En bachelor vil tage 3 år at bestå. Det er muligt at modtage SU til uddannelsen. Det bliver dog betegnet som en videregående uddannelse og vil derfor koste dig klip.
Det er muligt at tage uddannelsen i København og Århus.

Arkitekt i København som en kandidatgrad

En kandidatgrad er et skridt op af hierarkiet ift. en bachelor. Dog kræver det også noget mere at komme ind på kandidatuddannelsen for arkitekter i København. Helt præcis kræver det at du har en faglig relevant bacheloruddannelse. Selve kandidatuddannelsen tager tager 2 år – forbinder man det med bachelor vil det derfor være 5 år i alt.
Til at finansiere en kandidatgrad vil du kunne modtage SU i forløbet.

Når du har taget en kandidatgrad i arkitekt vil du stadig have gode fremtidsmuligheder både indefor job, men også inde for uddannelse hvis du ikke føler at du har fået tilfredsstillet sin sult efter viden. Alene i 2011 var 67% i arbejde som arkitekt. Nogle få jobmuligheder er for eksempel byplanlægger, bygningsarkitekt og – ja – listen er lang.